fbpx

Blog

Válaszokat keresel? Itt megtalálhatod!

Cikkek

Mérgező kapcsolatok anatómiája

Sokszor mérgező kapcsolatban élünk, de nem ismerjük fel. Érezzük, hogy valami nem jó, valami nem jól működik, de ennek ellenére ugyanazokat a köröket futjuk, és képtelenek vagyunk kilépni. A mérgező kapcsolatok anatómiája Mérgező kapcsolat az, amikor két ember érzelmileg függ egymástól – vagyis jóváhagyásra várnak a másiktól és azt is elvárják, hogy a partnerük tisztelje őket,Continue reading “Mérgező kapcsolatok anatómiája”

3 kemény igazság a szerelemről

Előfordulhat, hogy túl idealizáljuk a szerelmet? Néha úgy tűnik, igen. A filmekben, a történelemben  úgy ünnepeljük, mint az élet végső célját, mint minden fájdalmunk, küzdelmünk egyetlen megoldását. Amikor úgy gondoljuk, hogy a szerelem elég egy kapcsolathoz, akkor nagy valószínűséggel figyelmen kívül hagyjuk azokat az alapvető értékeket, mint a tisztelet, az alázat, a megbecsülés, vagy azContinue reading “3 kemény igazság a szerelemről”

Amikor a dolgok nem a tervek szerint alakulnak

Biztosan veled is előfordult már, hogy az elképzeléseid nem úgy alakultak, ahogy azt szeretted volna. Talán még az is megesett, hogy érzelmileg érintetté váltál egy negatív élethelyzetben, esetleg indulatos is lettél, és a másikat hibáztattad a történtekért. Ennek következtében kialakult egy párkapcsolati probléma, aminek nehezebb volt a megoldása, mint tervezted. De valójában ki ilyenkor a felelős? MindenContinue reading “Amikor a dolgok nem a tervek szerint alakulnak”

Hogyan legyek vonzó nő?

90-60-90, azaz mell, derék és csípő arány. Általában ezt kapcsolják a női vonzerőhöz. De attraktivitásunk valóban csak ettől függ? Ez lenne a vonzó nő? A fizikai jellemzők, mint a vékony derék, a hosszú lábak és a közepesen nagy mellek valóban fontos szerepet játszhatnak a vonzerő meghatározásában és a potenciális pár kiválasztásában, de ez korántsem elegendő.Continue reading “Hogyan legyek vonzó nő?”

Mitől volt sikeres a női karakter a Szürke ötven árnyalatában?

Talán a nők nagy százaléka már olvasta vagy látta a “Szürke ötven árnyalata” című trilógiát, ami Ana és Christian különös szerelméről szól. Lehet, hogy először felháborodtunk, és talán nehéz is volt feldolgozni a BDSM megalázó és alávetett borzalmait, de miután túljutottunk rajta, szembetűnhetett, hogy az egész történetben végül is van valami izgalmas, szívhez szóló ésContinue reading “Mitől volt sikeres a női karakter a Szürke ötven árnyalatában?”

Egyedül…vagy?

Talán te is észrevetted, hogy az egyedülálló emberekről szóló írások túlnyomórészt szingli nőkről szólnak. Miért? Mert talán a nők számára nagyobb problémát jelenthet egyedül lenni, mint a férfiaknak.  A nők többsége vágyik a házasságra, a romantikus kapcsolatra, a közös fészekre és arról fantáziálnak, hogy férjükkel, gyermekeikkel boldog családban élnek. Ez természetes, hiszen a lány gyermek márContinue reading “Egyedül…vagy?”

Párválasztás tudatosan

Tudod, hogy mire vágysz egy párkapcsolatban?  Egyszerűnek tűnhet a kérdés, de valójában elgondolkodtató. Talán már mindenkivel előfordult, hogy volt egy sikertelen párkapcsolata, ami után eltöprengett, hogy az vajon miért nem működött. Esetleg felmerült az a kérdés is, hogy: Mit akarok valójában egy kapcsolattól? Ahhoz, hogy megtudjuk, hogy mit szeretnénk egy párkapcsolattól, először azt szükséges tudnunk,Continue reading “Párválasztás tudatosan”

Elhidegült tőlem a párom, mit tegyek?

Ahogy az életünknek, úgy a párkapcsolatunknak is vannak szakaszai. A kezdeti izgalom, az ismerkedés, az újdonság, majd a szerelemben eltöltött évek, a közösen megteremtett élet és a gyermekek után sajnos elérkezhet az a szakasz, amikor kiábrándulunk és beköszönthet a válság. Ilyenkor szomorúan vesszük tudomásul, hogy véget ér egy álom, és ebből az álomból fel kellContinue reading “Elhidegült tőlem a párom, mit tegyek?”

Mire vágyik a férfi?

Kacér kérdés, ami talán már mindannyiunkban felmerült, és titokban talán már a választ is tudjuk. De boncolgassuk egy kicsit a témát, mielőtt túl elhamarkodott lesz a válaszunk 🙂 A férfi alapvetően nőre vágyik, azonban nem mindegy, hogy milyen az a nő. Amikor elgondolkodunk ezen a kijelentésen, lehet, hogy egy címlaplány, vagy egy híres színésznő jelenikContinue reading “Mire vágyik a férfi?”

Mit tegyek, ha a párom elégedetlen?

Számos oka létezhet annak, hogy elégedetlen a párunk, de talán ezek a leggyakoribb okok: Elnyomó kapcsolatban élünk Hiányzik neki valami, amit mi nem adunk meg Az önagával való elégedetlenséget vetíti ránk 1. Elnyomó kapcsolat Sajnos gyakran előfordul, hogy elnyomó kapcsolatban élünk. Amikor a párunk nem becsül, nem értékel minket, kritizál, minősít vagy megsért, akkor lelkilegContinue reading “Mit tegyek, ha a párom elégedetlen?”

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.


Kövesd az írásaimat!

Iratkozz fel a hírlevélre, hogy azonnal megkaphasd a következő cikket, vagy a legújabb lehetőségeket!

%d bloggers like this: